Cartofi copți…bărcuțe

Rețeta nr.7 #LaMineSubNucChallenge; campanie-experiment desfășurată între 27 martie și 30 aprilie, 2016; vegan only (postul Paștelui, mai românește zis).

Când zicem cartofi copți ne gândim la niște cartofi pe care  îi coacem și atât. Apăi bucătăreala nu înseamnă că iei un cartof și îl coci, iei un morcov și-l fierbi, iei o ceapă și-o mănânci. Bucătăreala înseamnă experiment, reinventare, joacă,  descoperire de gusturi noi. Așa se face că La mine sub nuc ne prezintă un mod atipic de a coace cartofii, în care miezul vine scos, coaja se coace separat, iar apoi bărcuțele cartofești sunt încărcate la loc cu bagajul inițial, dar puțin altfel. Nu am întâmpinat probleme cu rețeta asta pentru că e simplă și pentru că am avut ajutor de bucătar pe moidmoselle Anca. Am făcut multe bărcuțe. Unele încă navighează și așteaptă să debarcă în golfurile stomacale ale unor norocoși.

gif-7.gif

P.s. Singura schimbare a rețetei  originale este că am pus susan în loc de semințe și am adăugat și ceapă. Combinații posibile sunt o droaie. Depinde de gusturile fiecăruia.

*Campania #LaMineSubNucChallenge s-a desfășurat pe Facebook, sub formă unor gif-uri atașate unui text (cel pe care l-ați citit mai sus) și a avut parte de un succes neașteptat datorită abordării umoristice. Ele sunt centralizate pe blog și prezentate într-o formă fresh, adică mai retro, adică aparanet m-am contrazis, dar ați prins ideea. Howdy!

**Această rețetă a fost postată pe Fb pe data de 5 aprilie.

2 thoughts on “Cartofi copți…bărcuțe

    1. Nu ai pt ce. Blogurile serioase (text bun, design finuț) şi oamenii talentoşi care inspiră pe alții merită toată aprecierea.🤗 Am mai furat rețete de la tine, dar momentan nu divulg nimic. 😀

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.