Ajoblanco – „no besos” soup

Rețeta nr.4 #LaMineSubNucChallenge; campanie-experiment desfășurată între 27 martie și 30 aprilie, 2016; vegan only (postul Paștelui, mai românește zis).

Rețeta asta s-o încercați numai dacă nu pupați pe nimeni în ziua aia sau dacă vă doare-n cot și avertizați oamenii pe care îi întâlniți: „Hei! Yo! Nu te apropia prea tare că am mâncat usturoi.” și râdeți așa nevinovat și discret „hihi!”. E ca atunci când ai șosete diferite și mergi la o petrecere unde trebuie să te descalți. Prietena mea, A. Leonte, avea o tactică foarte precisă. Intra în casa omului, se uita așa zâmbăreț la el și zicea: „să știi că eu am șosete de culori diferite…și una e și ruptă :D” și scăpa de orice șușoteli ca „uite, uite are șosetele rupte”.

ajoblanco2

Booon! Am fiert azi niște migdale după care le-am strâns așa drăgăstos între degete (cum fac băieții în diverse ocazii cu ceva asemănător migdalelor :D) ca să le dau coaja deoparte. Chiar e super senzația, cum zicea și Ilinca pe blog. De aici încolo e simplu. Secretul la supele de genul ăsta este…nu este nici un secret. Vă zic doar cuvântul BLENDER. Deci, dacă există om care vrea să se apuce de gătit și nu are blender în casă nu e om serios. Pentru fresh-uri, smoothie-uri, supe cremă și tot felul de piureuri și sosuri aveți nevoie de acest robot-minune. Revenind la Ajoblanco, cum îi zice supei de față, baiul aici e usturoiul și consistența. Dacă vrei să simți usturoiul pui un Ham! Ham! (cățel) mare, dacă vrei ceva mai moderat și nu le ai cu justificările à la Leonte, pui jumătate din cățelul ăla, deși supa e gândită să fie usturoiată. De consistență vă specific doar că o puteți face mai apoasă sau o puteți face mai densă, caz în care o puteți folosi și ca sos pentru diverse mâncăruri, cum ar fi năutul boabe, fiert simplu, cu puțin ulei de măsline și pătrunjel și o lingură de Ajoblanco. Delicios! Eu ca să nu mă abat de la rețeta oficială am mâncat-o așa, simplu, cu struguri deasupra, așa cum scrie acolo, și cu o felie de pâine integrală. Nu strâmbați din nas! Combinația de dulce cu sărat e o fabuloșenie. Numai scepticii fără motiv fac nazuri și nu știu ce pierd. Strugurii mai taie din forța usturoiului și fac din supa asta din sudul Spaniei o delicatesă adevărată.

gif-4

*Campania #LaMineSubNucChallenge s-a desfășurat pe Facebook, sub formă unor gif-uri atașate unui text (cel pe care l-ați citit mai sus) și a avut parte de un succes neașteptat datorită abordării umoristice. Ele sunt centralizate pe blog și prezentate într-o formă fresh, adică mai retro, adică aparanet m-am contrazis, dar ați prins ideea. Howdy!

**Această rețetă a fost postată pe Fb pe data de 30 martie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.