„Paste” crude de dovlecei

Rețeta nr.2 #LaMineSubNucChallenge; campanie-experiment desfășurată între 27 martie și 30 aprilie, 2016; vegan only.

Astăzi am fost „pi fugâ” cum zice Jassyro. Ce facem în astfel de situații, când nu avem timp, dar nici nu vrem să ajungem pe la magazine „din ălea” care încep cu P și se termină cu etru sau încep cu P și se termină cu rima? Încropim ceva care nu necesită găteală, fierbere, prăjeală. Nu mă refer musai la tradiționalele salate sau la a molfăi iepurește un morcov. Unde-i distracția? Ca să nu sacrificăm nici din gust, nici din timp, nici din sănătate, facem o rețetă ca asta: „Paste” crude de dovlecei cu pesto. Spre deosebire de dubioșenia anterioară, asta mi-a ieșit. Normal! Tot e crud și nu are treabă cu gramajele :))

Pesto e făcut în casă după rețeta de aici și vă zic că mi-a ieșit un borcănel ge-ni-al. L-am folosit pe cartofi, pe salate, pe paste. Poate fi folosit pe ce vrea mușchiulețul vostru. Nu îl întindeți, însă, pe pâine ca pe zacuscă pentru că vă vine rău. Are mult ulei și gustul e foarte puternic așa că trebuie folosit lejer, cu moderație.

paste-dovlecei2

Dovlecelul l-am făcut „paste” fâșii cu acel instrument salvator numit tradițional curățător de cartofi. Cum eu m-am apucat de curând de bucătăreală mi-am achiziționat ustensile noi. Da, da știu! Toaată lumea are trăznaia aia în casă numai că eu eram pe stil vechi și curățam cartofi tot cu cuțitul. Pentru că nu îs incredibil de îndemânatică „mi-a dat de m-a julit” cum se zice și mi-am lăsat semne sinucigașe pe la încheiteuri că na, dovlecelul lung, mâna la fel și eu mergeam până la capăt dom’le, mai să prelungesc fâșiile până la cot. V-am zis eu cum stau cu simțul măsurii. Aparte de asta, vă zic sincer că e una dintre cele mai șmechere salate pe care le-am mâncat. E mai fresh ca o zi caldă de primăvară. O să vă „revergoreze” negreșit. Rețeta e aicișa ia.

gif2.gif

*Campania #LaMineSubNucChallenge s-a desfășurat pe Facebook, sub formă unor gif-uri atașate unui text (cel pe care l-ați citit mai sus) și a avut parte de un succes neașteptat datorită abordării umoristice. Ele sunt centralizate pe blog și prezentate într-o formă fresh, adică mai retro, adică aparanet m-am contrazis, dar ați prins ideea. Howdy!

**Această rețetă a fost postată pe Fb pe data de 29 martie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.